צמח המורינגה הינו צמח מרפא בעל יתרונות בריאותיים רבים, המשמש בתרבויות רבות כמזון-על אותו ניתן לצרוך באבקה, תוסף מזון או כמאכל טרי. מה היתרונות של צריכת מורינגה, ואילו שימושים נעשים בו? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.
מה זה מורינגה?
עץ המורינגה נחשב כעץ מרפא עוד מימי יוון העתיקה. היום הוא משמש כמודל מחקר מדעי של צמחי מרפא, ורבים משתמשים בו כדי לסייע לתהליכים השונים בגוף. צמח המורינגה מכיל ערכים תזונתיים רבים, כמו גם חלבונים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. המורינגה נחשבת מזון-על, מולטי ויטמין וצמח מרפא, ולכן עץ המורינגה נקרא גם "עץ 300 המחלות" או "העץ הפלאי". אתר טבע בריא מכיל מידע מקיף על צמח המורינגה, כולל היתרונות והשימושים השונים שלו.
יתרונות צמח המורינגה
בשל ההרכב המיוחד של צמח המורינגה, המכיל חומרים חיוניים לגוף האדם, יש לו מגוון יתרונות:
- חיזוק המערכת החיסונית
- האטת התפתחות תאים סרטניים
- סיוע בבניית מסת שריר
- הפגת תחושת עייפות ומילוי הגוף באנרגיה חיונית
- שמירה על בריאות העצמות והשיניים
- הפחתת דלקות
- סיוע בריפוי מחלות עור
- ניקוי רעלים ורדיקלים חופשיים מהגוף
- סיוע לתפקודי הלב וכלי הדם
- הגברת חלב אם בקרב נשים מניקות
- הורדת רמות סוכר, כולסטרול וטריגליצרידים
כיצד אפשר לצרוך מורינגה?
כל חלקי צמח המורינגה אכילים, ולכל אחד מהם היתרונות שלו:
- עלים – ניתן לאכול טריים או לטחון לאבקה ליצירת תוסף תזונה.
- זרעים – ניתן למצות אותם לצורך הכנת שמן או לטחון לאבקה.
- תרמילים ופרחים – ניתן לבשל, לחלוט ולאכול.
את חלקי הצמח השונים ניתן לספק לגוף במספר דרכים:
- אכילת חלקי הצמח הטריים
- כתישת חלקי הצמח והכנת אבקה בעלת ערכים תזונתיים מרוכזים יותר
- הכנת קפסולות המשמשות כתוסף מזון חיוני
הערכים התזונתיים של המורינגה
עץ המורינגה הינו בעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד ונחשב כמזון-על המשמש לריפוי מקיף וכן לטיפול מניעתי. צמח המורינגה מכיל:
- ויטמינים רבים – D, C, B, A, E.
- מינרלים – סלניום, גופרית, מנגן, מגנזיום, אשלגן, נחושת.
- אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9.
- 18 חומצות אמיניות חיוניות, מתוכן 9 שהגוף לא מייצר באופן טבעי.
- 36 חומרים אנטי דלקתיים.
- רכיבים נוגדי סרטן.
- רכיבים אנטי בקטריאליים.
- רכיבים נוגדי רעלנים.
שימושים של צמח המורינגה
מורינגה משמשת למגוון תחומים ותעשיות, ביניהם:
- שימושים למאכל – כל חלקי צמח המורינגה אכילים, וניתן לצרוך אותם טריים או מבושלים. טעמם מעט מריר וחריף, ולעלים ישנו ניחוח המזכיר עדשים או בוטנים. ניתן גם לייבש את העלים, לטחון אותם לאבקה או חליטה ולהוסיף למרק או לרטבים.
- שימושים מסורתי – המורינגה ותוצריה משווקים כמוצרי טבע, תוספי מזון, מוצרים לרפואה אלטרנטיבית וכן לתעשיית הקוסמטיקה.
- שימושים רפואי – מיצויים מהעלים מכילים כמות גבוהה של נוגדי חמצון. המורינגה עצמה מסייעת בהגנה על רקמות בגוף, הפחתת כאב, כיבים ויתר לחץ דם. היא יעילה בטיפול באסתמה, דיזנטריה וסרטן המעי.
- שימושים נוספים – זרעי עץ המורינגה משמשים לטיהור מים ממתכות כבדות וחומרי צבע, וכן ליצירת ביו-דיזל ומניעת סחף קרקע.
לסיכום
צמח המורינגה הוא מזון על הידוע בסגולותיו המרפאות. הוא מכיל וויטמינים, נוגדי חמצון וערכים תזונתיים רבים ונוספים, שמסייעים לגוף בהגנה ומניעת מחלות, חיזוק מערכת החיסון, איזון רמות הסוכר והכולסטרול ועוד. מומלץ לצרוך את צמח המורינגה במינונים המתאימים ובהתאם להמלצת גורם רפואי מוסמך.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.