אם יצא לכם אי פעם לראות כפתור מוזר שמותקן על גבי העמוד של הרמזור בסמוך למעבר החצייה, הרי זה לחצן הדרישה. במאמר הבא נסביר מה זה לחצן דרישה, איך הוא עובד, איך הוא תורם לזרימת התנועה ואיך משתמשים בו בפועל.

מהו לחצן דרישה?

לפני שנפרט את היתרונות הרבים שלו, חשוב לנו תחילה להסביר לכם מה זה לחצן דרישה. לחצן דרישה הוא מכשיר מיוחד בעל כפתור המוצב ברוב המקרים במעברי חצייה שבם אין המון תנועה של הולכי רגל. כשהולך הרגל מגיע לקראת מעבר החצייה, עליו ללחוץ על לחצן הדרישה וכך הוא למעשה מודיע למערכת ניתוב הרמזורים שהוא ממתין לאור ירוק. ברוב המקרים הלחצן ממוקם על העמוד של הרמזור וניתן למצוא אותו בשלל סוגים, לחצן עם חץ, לחצן כסוף עם אצבע שמורה עליו, לחצן אדום ועוד. לא משנה באיזו צורה מופיע הפתור, סביר להניח שאם ראיתם לחצן כזה, מדובר בלחצן דרישה.

איך לחצן הדרישה עובד?

מערכת ניתוב הרמזורים היא מערכת מורכבת ומסועפת שהשליטה עליה מהווה אתגר גדול. היא צריכה לקחת במכלול השיקולים שלה מגוון רחב של גורמים, כמו רכבים, הולכי רגל, עומסי תנועה ועוד. לחצן הדרישה הוא למעשה מערכת טכנולוגית שמאפשרת לכם, הולכי הרגל, להכניס את עצמכם לתור של מערכת ניתוב הרמזורים במעבר החצייה. הלחצן הזה הוא גלאי ובכל פעם שתלחצו עליו, הוא יהיה אחראי על חלוקת התנועה והזמנים שלה בצומת.

איך לחצן הדרישה תורם לזרימת התנועה?

בשל עומס התנועה המטורף שיש בכבישים היום, אין מנוס מהתערבות טכנולוגית בשיקולים של מערכת ניתוב הרמזורים. אם המערכת הזו הייתה עובדת בצורה אוטומטית ללא כל אופציה להשפעה או שינוי, היינו רואים פקקי ענק ברחובות. לדוגמא, במצב כזה של מעברי חצייה שאינם הומים בהולכי רגל, אין שום טעם להפעיל את הרמזור הירוק למשך חצי דקה ולהשבית את תנועת כלי הרכב בצומת. באמצעות לחצן הדרישה המערכת יודעת לנהל את הזמן שלה בצורה יעילה יותר ולהקפיד על זרימה יעילה של התנועה בצומת.

מהו לחצן דרישה - ומדוע צריכים אותו?

לחצן דרישה ולחצן לליקויי ראייה – מה ההבדל?

בניגוד ללחצן הדרישה שמיועד לכלל האוכלוסייה ותפקידו להתריע על כך שיש הולך רגל בצומת, תפקידו של לחצן ליקויי הראייה שונה לגמרי. תחשבו על כבד ראייה שנעמד על סף מעבר החצייה, כיצד הוא יודע האם האור הירוק כבר הופיע? בדיוק בשביל זה נועד לחצן לכבדי ראייה. כבד הראייה פשוט לוחץ על הלחצן שמשמיע קול של נקישות איטיות במהירות קבועה, כך הוא יודע שיש כעת רמזור אדום. כשהאור מתחלף לירוק, הנקישות הופכות למהירות יותר וכך כבד הראייה יודע שהוא יכול לחצות בבטחה.

הגענו למעבר חצייה – מה עכשיו?

אולי לא ידעתם, אך מתחת לכביש יש חיישנים מיוחדים שתפקידם לזהות מתי מגיע רכב שמבקש לחצות את הצומת, זה למעשה לחצן הדרישה של הרכבים. הטכנולוגיה הזו עדיין לא קיימת במעברי חצייה, כך שכשאתם מגיעים למעבר החצייה עליכם ללחוץ על הכפתור בצורה פיזית. פשוט לוחצים על הכפתור על מנת להכניס את עצמכם לתור ולהודיע למערכת שאתם ממתינים לאור ירוק. חשוב לציין, אם אתם נגעלים לגעת בלחצן הדרישה, אנחנו ממליצים לכם להשתמש בנייר או לחטא את הידיים באמצעות אלכוג'ל בתום הפעולה.

לסיכום, ללחצן הדרישה יש חשיבות מכרעת בכל הקשור לניתוב התנועה בצמתים וכשאתם מגיעים למעבר חצייה בלב הכביש הסואן, עליכם להיעזר בו על מנת לקבל את האור הירוק בהקדם.