הסבה מקצועית להייטק

אנשים רבים מחפשים לעשות הסבה מקצועית כיום. בכלי התקשורת אנו נתקלים במידע רב על סוגי משרות שונים ולכן אנשים מודעים יותר לאפשרויות. כך גם כללית, לגבי האפשרות של מעבר מתחום מקצועי אחד למשנהו. בין התחומים שקורצים לאנשים ביותר, נמצא תחום ההייטק, עם המשכורות הגבוהות והאפשרויות הרבות שהוא מציע. איך עושים שינוי מקצועי, לתחום ההייטק?

לחפש במקום הנכון

ראשית, מאחר שעולם הייטק רחב כל כך, חיוני שלא להתפזר יותר מדי בלימוד ובחיפוש העבודה. בלימוד אתם תתמקדו בתחומים ספציפיים שגם מעניינים אתכם וגם מבוקשים. כך גם לגבי תהליך חיפוש העבודה. עם הזמן תמצאו מקורות איכותיים לאיתור משרות רלוונטיות לעבודה בהייטק. בעזרתם, תוכלו לבסס שגרת חיפוש עבודה יעילה, שממקדת אתכם בערוצי החיפוש המתאימים לכם ביותר. כידוע, "חיפוש עבודה זו עבודה בפני עצמה" ובוודאי בהייטק.

לתכנן באופן מותאם לכם

"הסבה" פירושה שאתם מנסים למנף ידע וניסיון קיימים, בכדי להיכנס לתחום חדש. לכן, יש כאן היבט חזק מאוד של התאמה אישית. אתם תצטרכו למשל תואר אקדמי רלוונטי, אך ייתכן שיש לכם כבר תואר שמתאים, לפחות באופן חלקי. תואר במתמטיקה עשוי להיות משמעותי לעולם התוכנה. תואר בפיזיקה עשוי להיות משמעותי לאלקטרוניקה וכן הלאה. כמו כן, בהייטק דרושה בדרך כלל אנגלית ברמה גבוהה.

הסבה מקצועית להייטק

הנהלה ומטה

לעתים, ניתן להיכנס לחברות הייטק גם דרך תפקידי הנהלה ותפקידי מטה. אם זה הכיוון שלכם, ייתכן שיהיה לכם אפילו קל יותר לעשות זאת, ביחס למי שמעוניין לעשות הסבה להייטק "ממש".

לא להתפשר

אם תציעו עצמכם בעתיד למשרות הייטק, לאחר הסבה, תהיו מבוגרים יותר ממועמדים שמתחילת דרכם התמקדו בהייטק. במקביל, תהיו חסרי ניסיון, בשונה ממועמדים אחרים בגילכם. בכדי לאזן זאת ומאחר שתחום ההייטק תחרותי ביותר, חשוב מאוד לא למהר ולהתפשר. הכוונה – לא להתפשר לגבי איכות מקומות הלימוד ורמת הציונים. חשוב לבחור בגופי הכשרה בעלי מוניטין וישנם קורסי הסבה כיום אפילו בטכניון.

להיות ריאליים

חשוב ביותר, להבין את הדברים מראש באופן מציאותי, לפני ש"קופצים למים". כלומר, בכל כיוון שבו תבחרו להתמחות בהייטק, חשוב לבדוק לעומק את מה שכרוך בפועל בלימודים ובעבודה בו. שכר גבוה זה יפה, אבל מה מידת הביקוש? ולמה מידת הביקוש לאנשים ללא ניסיון קודם מתאים? אם השתעשעתם בשפת התכנות פסקל לפני שנים רבות, זה לא אומר שאתם קרובים למקצוע התכנות, באופן משמעותי יותר מהאדם הממוצע ברחוב. אולי קצת. כך שלצד האופטימיות, חיוני להיות מציאותיים. אם לא תלמדו על ההר שעליו אתם רוצים לטפס, איך תוכלו להיערך לטיפוס כראוי?

לסיכום

כפי שניתן להיכנס לעולם ההייטק "מאפס", כסטודנט ואז כעובד מתחיל, כך ניתן לעשות זאת גם במעבר ממקצוע למקצוע – כהסבה. זה לא קל, אבל אפשרי. שיהיה בהצלחה!