טכנולוגיות חדשות ברפואת שיניים:

כשמדברים על הטכנולוגיה בחיים שלנו, אחת השאלות הכי נפוצות היא האם היא מסייעת לנו ולאיכות החיים שלנו או שהיא דווקא עוזרת ומשפרת אותה. האם שלל המידע הופך אותנו לחכמים ומשכילים יותר או דווקא לעצלנים? האם תוכנת הניווט מסייעת לנו להגיע מהר ממקום למקום או פוגעת בחוש ההתמצאות שלנו? האם האפשרות להזמנת אוכל אונליין מונעת מאיתנו פעילות גופנית טבעית? ובכן, כל השאלות הללו הן בהחלט חשובות, אבל מה קורה כאשר השאלה נוגעת באופן ישיר לבריאות שלנו? כאן כבר מדובר בעניין קריטי ומהותי הרבה יותר וזה בהחלט משהו שרוצה לדעת כל מי שעובר טיפול שיניים בטכנולוגיה חדשנית כזו. בואו ננסה להבין אם זה אכן כך ואם טכנולוגיות דנטליות חדשניות אכן מפחיתות את הסיכון עבור המטופלים.

האם טכנולוגיות חדישות מפחיתות את הסיכונים לטעויות או לרשלנות רפואית?

זוהי למעשה השאלה שנמצאת בלב העניין הזה ובמקום להשאיר אתכם במתח, אנחנו רוצים לתת כבר כאן התשובה הפשוטה. מרבית הטכנולוגיות החדשות כיום בתחום רפואת השיניים, אכן מורידות באופן משמעותי את הסיכון עבור המטופלים וכן עשויות למנוע מצבים של רשלנות רפואית. מהי בכלל רשלנות רפואית ברפואת שיניים? תוכלו למצוא מידע על הרשלנות באתר הזה, וכעת נעבור לדבר על כמה טכנולוגיות חדשות בתחום ששווה להכיר.

מכשיר הסיטי סקאן

כל מי שנחבל פעם אחרי נפילה או בתאונה כלשהי והלך למיון, מכיר את מכשיר הרנטגן הקלאסי. המכשיר למעשה מאפשר לקבל תמונה מסוימת של פנים הגוף וכך ניתן לראות אם נגרם נזק פנימי. באופן דומה למדי, צילומי הרנטגן הקלאסיים מאפשרים לקבל תמונה של מצב השיניים גם מעבר למה שניתן לראות בעין בלתי מזוינת, אבל לפעמים גם זה לא מספיק. בשנים האחרונות נכנס לשימוש מכשיר הסיטי סקאן, שזהו מכשיר שלמעשה מאפשר צילום CT (בדיקת הדמיה) של המנשך, השיניים והלסתות ונותן תמונה מדויקת פי כמה וכמה מהצילום הרגיל. במובן זה, רופאים יכולים לקבל מידע הרבה יותר מהימן ולהעניק למטופלים טיפול הרבה יותר יעיל ומקצועי. אגב, מדובר גם במכשיר עם כפי עשר פחות קרינה ממכשירי הרנטגן הרגילים.

סורק אינטרה אוראלי

ברפואה, הדיוק הוא אחד הדברים החשובים ביותר שיש. כשרופא שיניים צריך לבצע עקירה, יישור שיניים או טיפול שורש, הוא חייב לוודא שהנתונים שנמצאים בידיים שלו הם המדויקים והנכונים ביותר. הסורק הזה למעשה מחליף שיטות מדידה ישנות של רופאי שיניים וככה מאפשר לקבל מידע מדויק ביותר על מצבו הדנטלי של כל מטופל. כמעט מיותר לציין כי בעזרת הדיוק יוצא הדופן הזה, ניתן לטפל הרבה יותר ביעילות בכל מטופל, עם כמה שפחות סיכונים וכמה שפחות פוטנציאל לרשלנות רפואית.

הדפסת תלת ממד

אתם וודאי רגילים לשמוע על הנושא של הדפסות תלת ממד בהקשר של תעשיות ההייטק או דווקא ביצירה מהירה של רכיבים מכניים שונים, אבל חשוב לדעת שהטכנולוגיה הזו קיימת היום גם בתחום רפואת השיניים. באמצעות מדפסת תלת ממד, ניתן להכין עבור המטופלים שתלים, כתרים ושיניים תותבות, ברמת דיוק גבוהה מאד ובהתאמה כמעט מושלמת לכל אדם, כך שתתקבל תוצאה איכותית מקסימלית.

בשורה התחתונה – כנראה שיש דוגמאות לתחומים בהם הטכנולוגיה עשתה יותר נזק מתועלת ואתם בטח יכולים לחשוב על כמה תחומים כאלו בעצמכם. עם זאת, כשמדובר על הפחתת סיכונים למטופלים דנטליים וצמצום הפוטנציאל לרשלנות רפואית של רופאי שיניים – אין ספק שהטכנולוגיה בת ימינו מספקת כמה פתרונות מצוינים, וזה בהחלט משהו שכדאי לקחת בחשבון לקראת הביקור הבא שלכם אצל רופא השיניים.