התפרצות מגפת הקורונה במרץ 2020 חוללה שינויים דרמטיים וחסרי תקדים בעולם, כמו גם בישראל. למעשה, בעקבות אחוזי התחלואה הגבוהים החליטה ממשלת ישראל (בדומה לממשלות רבות בעולם) לבטל את הלימודים הפרונטליים במוסדות הלימוד ולעבור ללמידה מרוחקת. הנושא של למידה מרוחקת הוא לא נושא חדש, אלא תהליך משמעותי שמתרחש מזה מספר שנים בחסות הטכנולוגיה. אם עד לפני המצאת המחשב והאינטרנט המהיר לימודים התבצעו אך רק במסגרת של מוסדות החינוך, כיום כל תלמיד יכול ללמוד ולהעמיק את הידע שלו באמצעות חיבור מהיר לאינטרנט. יחד עם זאת, הפערים בחינוך בין תלמידים מאזור הפריפריה לבין תלמידים מאזור המרכז רק התרחבו בחסות המגפה, בעקבות מצבם הכלכלי הקשה של התלמידים שנאלצו להפסיק את הלימודים בעקבות חוסר נגישות. הפערים הטכנולוגיים הללו הובילו לקשיים חמורים שהגיעו לידי ביטוי גם באחוזי נשירה גבוהים, ועל כן עמותת אחינועם בראשות משה אדרעי, רפי אדרעי ואיל אדרעי החליטו לפעול ולגייס מחשבים לילדים שמתגוררים באזור הפריפריה בזמן ימי הקורונה.
חלוקת מחשבים בחסות המגפה – חלק בלתי נפרד מצמצום פערים בחינוך
צמצום פערים בחינוך הוא הבסיס ליצירה של חברה שוויונית שמעניקה הזדמנות שווה לכל תלמיד למצות את הפוטנציאל הטמון בו. בשנים האחרונות הציבור בישראל נחשף לסיפורים רבים שבמסגרתם ילדים ובני נוער ממשפחות מעוטות יכולות נאלצו לעזוב את הלימודים, בשל הצורך לסייע בכלכלת המשפחה. כאשר לוקחים בחשבון גם מגפה עולמית וסגירה של בתי הספר, אין ספק כי ההשפעה הישירה על התלמידים שממילא מגיעים מנקודת פתיחה נמוכה יותר היא הרסנית. מתוך הכאב האישי שלהם החליטו בני משפחת אדרעי לסייע לאותם בני נוער, וזאת באמצעות שורה ארוכה של תוכניות שכללו בין היתר גם חלוקה של מחשבים מחודשים או חדשים שאותם תרמו הציבור בישראל. היוזמה הזו מגיעה בעקבות הסיפור האישי של איל אדרעי ובני המשפחה שנאלצו לעזוב את הלימודים בעקבות המצב הכלכלי בבית. דווקא מהמקום האישי שלהם ועם ההבנה כי גם כאשר תנאי הפתיחה אינם שווים ניתן להצליח, החלו בעמותה לקדם עוד בימים הראשונים של המגפה חלוקה של מחשבים לילדים ובני נוער באזור הפריפריה, כחלק מהבנה כי מדובר בקרש הצלה משמעותי שיכול לא רק לצמצם פערים וכן להיעזר בטכנולוגיה לטובת יצירה של מערך חינוכי שאינו תלוי מרחק ממוסד הלימודים. בחסות המגפה החלו בעמותה לקדם את החלוקה כמו גם את התוכניות ארוכות הטווח, כל זאת מתוך מטרה להוביל בסופו של דבר ליצירה של מערך תמיכה המהווה הזדמנות לקבלת חינוך איכותי המותאם למאה ה 21.
מעל ל 20,000 מחשבים חולקו בפרק זמן קצר
ההצלחה האדירה של פרויקט גיוס המחשבים הובילה לקידום של חלוקה נוספת של מחשבים, בשל ההבנה כי מחשבים מחברים בין מרכז לפריפריה וכן מאפשרים לבני נוער בסיכון כמו גם ממשפחות מעוטות יכולת כלכלית לממש את הפוטנציאל הטמון בהם, כל זאת בזכות חיבור למחשב וכן מעבר ללמידה מרוחקת המתבצעת ע"י מיטב אנשי החינוך כאן בישראל. רפי אדרעי מעמותת אחינועם ביחד עם אחיו עובדים בכל ימות השנה בשביל להגשים את החזון של העמותה בדמות שווין הזדמנויות. עדות להצלחה של המבצע ניתן לראות הן בתגובות של משפחות באתר הרשמי והן ביכולת לגייס ולחלק מעל ל 20,000 מחשבים בפרק זמן קצר, ועם הבנה כי בזכות הפעילות הזו ניתן ליצור בעבור בני הנוער הזדמנות שווה לקבלת חינוך איכותי שיוביל גם להצלחה בקריירה.